PääsivuFAQHakuKäyttäjälistaKäyttäjäryhmätRekisteröidyKirjaudu sisään

Jaa | 
 

 Friisiläisten päiväkirja

Siirry alas 
KirjoittajaViesti
Veera A.
Admin


Viestien lukumäärä : 124
Join date : 19.10.2008

ViestiAihe: Friisiläisten päiväkirja   La Joulu 17, 2011 5:32 pm



Viimeinen muokkaaja, Veera A. pvm Su Toukokuu 20, 2012 12:22 pm, muokattu 1 kertaa
Takaisin alkuun Siirry alas
Näytä käyttäjän tiedot http://katve.palstani.com
Veera A.
Admin


Viestien lukumäärä : 124
Join date : 19.10.2008

ViestiAihe: Vs: Friisiläisten päiväkirja   Ke Helmi 22, 2012 12:11 pm

17.01.2012 Kouluvalmennus Reinivuorella, valmentajana Johanna K (Thara)
Astuin maneesiin ja ratsukot olivat jo kävelemässä, jotkut ravasivat jo. Olin siis taas myöhässä.
Aloitimme käyntityöskentelyllä. Annoin tehtäväksi tehdä pitkälle sivulle vähintään 2 isoa volttia, hevosen kuului taipua mutta ei silti kulkea ulkolapa edellä. Lyhyiden sivujen keskelle piti tehdä täsmällinen pysähdys ja hevosen piti seisoa hievahtamattakaan.
"Muistakaa ulko-ohjan tuki!" sanoin ja kuskit tottelivat. Hevoset taipuivat hyvin, pysähdyksissä oli vähän ongelmaa joillakin. "Jos hevonen lähtee siitä pysähdyksestä ilman lupaa liikkeele, peruttakaa takaisin ja vähän yli paikasta, missä pysähdyitte" Toisilla oli ongelmia jaksaa seisoa ja ennenkaikkea peruuttaa, mutta pian kuitenkin kaikki menivät ihan hyvin.
Toistimme saman harjoituksen toiseen suuntaan. Sen jälkeen vaihdettiin suuntaa ja aletiin tekemään samaa harjoitusta ravissa. Ennen pysähdystä sai ottaa enintään neljä askelta käyntiä, toki ravistakin sai pysähtyä suoraan jos halusi ja hevonen osasi. "Valmistelkaa pysähdys tekemällä pieniä pidätteitä ja istumalla alas satulaan. Ottakaa taas peruutus käyttöön, jos heppa lähtee ilman lupaa liikkeelle. Yrittäkää saada mahdollisimman vähän käyntiaskelia pysähdyksen jälkeen ennen ravia" Menimme vielä samaa tehtävää toiseenkin suuntaan. Sen jälkeen vaihdoin tehtävän; "Eli jatketaan ravissa, mutta pitkillä sivuilla tehdään kolmikaarinen kiemuraura. Eli olisitte kuin lähdössä lävistäjälle, mutta kentän keskeltä käännyttekin loivasti kulmaa kohti ja ratsastatte sinne. Menkää ihan kulmaan ennenkuin käännytte, muistakaa reilu sisäpohje! Menkää lyhyellä sivulla vähän reippaammassa temmossa, mutta kiemurauralla tempo on normaali"
Tämä tehtävä meni hyvin ja näytti olevan kaikille helppo. Sen jälkeen aloimme työstämään laukkaa pienien välikäyntien jälkeen.
"Tehtävä on nyt siis sellainen, että teette laukassa ensin ison pääty-ympyrän ja hevosen tulee taipua. Pitkän sivun keskellä teette laukasta pysähdyksen ja lähdette pysähdyksestä laukkaan, mahdollisimman vähillä käynti- ja raviaskelilla." Alussa tämä tehtävä meni kaikilla ihan okei. Jankkasimme kuitenkin sitä niin kauan, että kaikilla meni hyvin. Sen jälkeen toistimme tehtävän toiseen suuntaan, johon tämä meni paljon paremmin! Pysähdykset olivat hyvin valmisteltuja, pääty-ympyrät olivat isoja ja hyvin suhteutettuja, hevoset taipuivat hienosti ja ratsastajat istuivat kauniisti.
"Hienoa! Kävelkääs ensin hetki, mennään sitten vielä ravissa yksi tehtävä"

Välikäyntien jälkeen käskin ohjien olla vain puoliksi tuntumalla ja ohjat olivat silloin suhteellisen pitkät. "Antakaa hevosten venyttää siis kunnolla kaulansa. Istukaa alas satulaan, jalustimet pois ja tehkää vapaasti ympyröitä ja voltteja. Myös kiemurauraa voi tehdä, mutta katsokaa että ei tule kolareita. Siirtykää sen jälkeen käyntiin, antakaa kokonaan pitkät ohjat ja kävelkää loppukäynnit" Näin sanoin ja näin myös teimme. Sen jälkeen ratsukot tulivat kaartoon, selästä alas ja talliin!


Viimeinen muokkaaja, Veera A. pvm Su Toukokuu 20, 2012 12:21 pm, muokattu 1 kertaa
Takaisin alkuun Siirry alas
Näytä käyttäjän tiedot http://katve.palstani.com
Veera A.
Admin


Viestien lukumäärä : 124
Join date : 19.10.2008

ViestiAihe: Vs: Friisiläisten päiväkirja   Su Toukokuu 20, 2012 12:20 pm

20.05.2012 Muutto uuteen kotiin (Random)
Puolenpäivän aikoihin Katveen tallin eteen peruutettiin tilan hevosrekka. Erkki ja Veera olivat heti aamusta lähteneet matkaan, ja nyt saataisiin uudet asukkaat talliin. Mira, Justin ja Oskari olivat tallilla vastassa. Veera talutti talliin ensimmäisenä paint-oriin Felixin. Ori seurasi naista vauhdikkaasti, mutta tottelevaisesti. Justin talutti autosta suomenhevostamman Huiman, joka pälyili hermostuneena ympärilleen hieman hölmistyneesti höristen. Oskari talutti ulos hieman hätääntyneeltä näyttävän, säikyn yönmustan varsan, jota kutsutaan Randomiksi. Friisiläistamman varalle suunnitellaan kouluratsun uraa, mutta työtä riittää jo siinä, että se saataisiin itsevarmaksi ja rennoksi. Mira talutti viimeisen hevosen ulos autosta. Harmaa quarter-orivarsa loikki ramppia alas, mutta tasaisella maalla se rauhoittui välittömästi. Bassesta koulutettaisiin western-ratsu, ja sen kanssa voisi osallistua etenkin vauhdikkaisiin lajeihin.
Takaisin alkuun Siirry alas
Näytä käyttäjän tiedot http://katve.palstani.com
Veera A.
Admin


Viestien lukumäärä : 124
Join date : 19.10.2008

ViestiAihe: Vs: Friisiläisten päiväkirja   Su Kesä 03, 2012 7:50 pm

Duren Thara eläinlääkäriasema Vuokoskella 07.05.2012 (klo 11.00), eläinlääkärinä Tiina Vuokoski
Thara oli suorastaan loistavassa kunnossa, eikä minulta juurikaan löytynyt huomautettavaa hevosen kunnon suhteen. Taivutuskokeista tamma selvisi puhtain paperein ja jalkoja sekä lihaksia tunnustellessa hevonen tuntui normaalilta, vaikkakin se on aavistuksen epäsymmetrinen lihaksistoltaan ja hevosen oikea puoli on vahvempi (se voi tuntua myös selästä käsin hevosen jäykkyytenä jompaan kumpaan kierrokseen). Ongelmaan kannattaa perehtyä enemmän valmentajan kanssa, jotta Tharan lihaksistoa saisi treenattua symmetrisemmäksi.

Tharan sydän- ja keuhkoäänet olivat moitteettomat ja kuten aikaisemminkin mainitsin, sillä on erittäin hyvä yleiskunto; karva kiiltää, lihasmassaa on riittävästi ja muutoinkin eläin vaikutti erittäin hyvinvoivalta. Raspauksen yhteydessä löytyi jotain epätasaisuuksia, muttei kuitenkaan edes kokonaisia piikkejä.

Teen nykyisin matolääkitykset vain eggs per gram -määrityksen mukaan, jotta hevosten loisille ei kehittyisi resistenssiä lääkkeitä vastaan. Otin mukaani pienen lantanäytteen, joten lähetän sinulle ensi viikolla viestiä siitä, onko matolääkitykseen tarvetta.

Rokotin Tharan normaalilla vuosittaisella tehosterokotteella, joka ylläpitää aikaisempien rokotteiden luomaa immuniteettia herpesvirusta, hevosinfluenssaa ja tetanusta vastaan. Seuraavina 4-5 päivänä Tharaa kannattaa liikuttaa melko varoen ja kevyesti. On myös mahdollista että hevosella on hieman normaalia korkeampi ruumiinlämpö tai että sen lihakset ovat hieman kipeät ja jäykät rokotuksesta johtuen.
Takaisin alkuun Siirry alas
Näytä käyttäjän tiedot http://katve.palstani.com
Sponsored content




ViestiAihe: Vs: Friisiläisten päiväkirja   

Takaisin alkuun Siirry alas
 
Friisiläisten päiväkirja
Takaisin alkuun 
Sivu 1 / 1

Oikeudet tällä foorumilla:Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
 :: Päiväkirjat :: Hevosten hoitopäiväkirjat-
Siirry: