PääsivuFAQHakuKäyttäjälistaKäyttäjäryhmätRekisteröidyKirjaudu sisään

Jaa | 
 

 Blair of Swildie

Siirry alas 
KirjoittajaViesti
Veera A.
Admin


Viestien lukumäärä : 124
Join date : 19.10.2008

ViestiAihe: Blair of Swildie   Ke Syys 07, 2011 11:38 am

Blair of Swildie

Hoito-ohjeet
- esteillä etujalkoihin jännesuojat
- talvella ratsastusloimi ratsastettaessa, ei pakollinen
- talvella fleeceloimi päälle ratsastuksen jälkeen jos hikoillut
- pesun jälkeen fleeceloimi aina paitsi kesällä, talvella pesun jälkeen jää talliin
- kovilla pakkasilla talviloimi
Takaisin alkuun Siirry alas
Näytä käyttäjän tiedot http://katve.palstani.com
Veera A.
Admin


Viestien lukumäärä : 124
Join date : 19.10.2008

ViestiAihe: Vs: Blair of Swildie   To Joulu 01, 2011 9:30 pm

24.11.2011 Pimeämaasto Simorassa
Ilta pimeni hurjaa vauhtia. Ratsastajat keskustelivat rennosti keskenään samalla kuin laitoimme hevosia lähtökuntoon. Blairin takkuinen harja sojotti taas jokaiseen ilmansuuntaan, ja se vetäisi ilmaa keuhkoihinsa kun aloin kiristää satulavyötä. Napakalla äänellä kutsuttuani sitä nimeltä se katsoi minuun empien ja puhalsi ilmaa keuhkoistaan. Nauroin tammalle, ja rapsutin sitä mielissäni siitä että se oli niin kiltti.

Blair liikuskeli alapuolellani malttamattomana, kun kuljimme jonossa kohti metsästysmajaa. Suoristin kypärääni, ja yritin nähdä otsalampun valossa edes jotakin, mutta lamppu valaisi vain pienen tilkun maata edessämme. Annoin Blairille ohjaa, ja se kipitti kiltisti edessämme kulkevan ratsukon ja meidän välimatkan umpeen. Jonon etupäästä kuului kehotus siirtyä raviin, ja odotin kunnes kaikki ratsukot edellämme siirtyivät haluttuun askellajiin. Kannustin tammaa, joka lähti välittömästi ravaamaan reippaasti. Otsalampun valokeila pomppi edessämme, ja annoin ponin valita itse reittinsä, kun itse en mitään nähnyt. Blair väisti nopeasti suurehkon vesilätäkön jonka läpi muut olivat kulkeneet. Annoin sen edelleen valita askeleensa, mikä olikin huono idea. Sain naamani oksan, kun Blair ravasi matalalla roikkuvan kuusenoksan alta. Tipuin selälleni kohmeiseen maahan ja sain sylkeä neulasia suustani. Edellämme mennyt ratsukko huomasi itsekseen viipottavan Blairin, ja koko letka jäi odottamaan meitä.
Takaisin alkuun Siirry alas
Näytä käyttäjän tiedot http://katve.palstani.com
Veera A.
Admin


Viestien lukumäärä : 124
Join date : 19.10.2008

ViestiAihe: Vs: Blair of Swildie   Ke Helmi 22, 2012 12:02 pm

11.01.2012 Estevalmennus Reinivuorella, valmentajana Johanna K

Tullessani Renivuoreen hevoset alkoivat olla valmiita ja ratsastajat tuntuivat olevan innoissaan. Lähdin itse etukäteen kentälle laittamaan esteet.
Pian ratsastajatkin tulivat, mittasivat vähän normaalia lyhemmät jalustimet ja nousivat selkään. Kaikki ponit olivat kivan reippaita joten käskin ratsastajien mennä alusta alkaen reipasta käyntiä ja paljon voltteja pitkinkin ohjin.
Kun oltiin kävelty tarpeeksi molempiin suuntiin, käskin ottaa ohjat ja alkaa ravailemaan ilman sen kummempia käyntityöskentelyjä - esteitähän tänne tultiin hyppäämään!

Bondi meinasi vähän kiemurrella ja oikoa, " Voit sinä sillä raipallakin vähän napauttaa jos se ei käänny uralle!", selitin.

"Tehkää päätyihin isot pääty-ympyrät ja yrittäkää saada poneja edes vähän taipumaan. Ja älkää unohtako ulko-ohjan tukea! Muistakaa myös käyttää ratsastaessanne ohjaukseen myös jalkoja eikä pelkkiä käsiä."

Ponit olivat tosi reippaina ja pari pukkiakin esiintyi. Bondi meinasi välillä pörhistellä tammoille, mutta ratsastaja oli hereillä eikä poni kerennyt tehdä mitään.

"Täällä kentän keskellä on nyt maapuomeja, ja niiden väleihin mahtuu 1 normaali askel. Nouskaa puomien päällä pieneen esteistuntaan ja miettikä, että kantapäät ovat alhaalla .Eikä sitten oijota,vaan käytetään kaikki tila hyväksi ja ratsastetaan ihan aidan luo ennen kääntymistä" neuvoin.

Kaikilla puomit menivät tosi hyvin, välillä pari kolautusta tai ratsastaja "syöksyi" istunnan kanssa hieman liikaa. Maapuomeja tultiin hetki kummastakin suunnasta, ja isonsin välejä.

"Tullaan nyt laukassa ja väleihin mahtuu taas yksi normaali laukka-askel."

Ensin Blair kiersi yhden puomin kunnon loikalla ja sen ratsastaja, Veera horjahti mutta hatkoi suoritustaan.

"Tulkaa vain uudestaan! Käytä oikean puolista pohjetta niin se ei puske ulos puomeilta."

Tälläkertaa poni menikin puomin yli, mutta vain jättiloikalla. Onneksi ratsastaja pysyi kyydissä ja he jatkoivat maapuomeja.
Anna ja Bondi meni puomit hyvin.

"Nyt kun ollaan saatu poneja verryyteltyä mukavasti, kävelkää vähän ja minä korotan esteitä" Pian selitinkin jo uutta tehtävää:

"Eli ensin tulette tämän ristikkosarjan, mikä on tässä pitkänsivun vieressä. Väliin mahtuu kolme askelta. Sitten ratsastatte ihan aidan luo päätyyn ja käännytte kentän keskelle tuolle pienelle, noin 30cm esteelle. Sen jälkeen ratsastatte taas sinne päätyyn ja käännytte toiselle pitkälle sivulle, jossa on 40cm pystyeste. Eli teemme vähän kuin tämmöisen litistyneen S-kuvion. Ja kantapäät sitten alas ja käsi myötää!"

Ensin tuli Sonju Bondin kanssa. Ratsastajalla oli kantapäät hyvin alhaalla, istunta hyvä mutta kädet eivät myödänneet kunnolla.
Seuraavana oli Mariella ja Anna. Veera ratsasti mallikkaasti, vähän oikomista ilmaantui sekä pientä ryöstämisen makua, mutta ei pahasti.
Viimeisimpänä muttei vähäisimpänä Veera ja Blair. Blairilla oli joku ihmepäivä ja heti ensimmäisellä ristikolla kiersi vauhdikkaasti. Veera ratsasti jämäkästi ponin uudelleen esteelle ja puhtaasti meni koko rata.

"Hyvin meni kaikilla. Tullaan sama tehtävä mutta vain toisinpäin ja isoimmin estein"

Ponit tuntuivat jo vähän turhankin innokkailta ja pari pudotustakin tuli vauhdikkuuden takia. Tultiin kuitenkin tehtävää aina niin kauan, että meni hyvin.

"Noniin, eiköhän tämä riittäisi täksi kerraksi. Kävelkää ensin pitkin ohjin, ravatkaa pitkin ohjin tehden pljon ympyröitä ja sitten vielä kävelkää. Tälle ryhmälle luulisin olevan tarjolla ensikerraksi kouluvalmennus, katsotaan. Mutta kiitos vielä osallistujille!

Takaisin alkuun Siirry alas
Näytä käyttäjän tiedot http://katve.palstani.com
Sponsored content
ViestiAihe: Vs: Blair of Swildie   

Takaisin alkuun Siirry alas
 
Blair of Swildie
Takaisin alkuun 
Sivu 1 / 1

Oikeudet tällä foorumilla:Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
 :: Päiväkirjat :: Hevosten hoitopäiväkirjat-
Siirry: